Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zapiekanki jadało się w latach 80-tych w pierwszych fast foodach. Były pyszne, gorące, prosto z pieca. Podabne zrobiłam ostatnio aby zagospodarować spore ilości pieczarek.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
W wodzie rozpuszczamy drożdze. Zagniatamy ciasto z podanych składników ok. 8 minut. W razie potrzeby dolać wody lub podsypać mąką. Ciasto ma być luźne. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1i 1/2 godz pod przykryciem. Pieczraki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Rozgrzewamy olej i dusimy pieczarki z cebulą doprawione pieprzem ziołowym i solą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 małych kawałków lub 4 wieksze i formujemy kuleczki. Każdą rozwałkowujemy w podłużny kształt, a na wierzch kładziemy łyyżką porcję pieczarek. Pieczemy w 190 stopniach C 20-25 minut. Jemy gorące.