Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna domowa zapiekanka z papryką i cebulą, gotowa w piętnaście minut.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w paski cebule, chwile podsmaż i dodaj pokrojone w paski papryki, smaż około 5-7 minut, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Bagietki przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj majonezem i ketchupem i połóż na nie podsmażone papryki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach posyp wierzch zapiekanek.
Piekarnik nagrzej do 180 st. i zapiekaj zapiekanki około 5 minut do roztopienia sera , przed podaniem możesz polać ketchupem .