Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę i natkę drobno posiekać. Bułkę odcisnąć z wody, połączyć z mięsem, jajami, cebulą i natką. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej pierwszą warstwę mięsa. W masę mięsną wcisnąć dwie obrane ze skórek parówki i pięć oliwek. Nakryć kolejną warstwą farszu i powtórzyć czynność z parówkami i oliwkami. Nakryć ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknąć brzegi zapiekanki, całość wygładzić. Szczelnie owinąć folią. Piec 75 min w temp. 200°C. 10 min przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.