Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulę i pieczarki mielimy w malakserze, powstałą masę dusimy, aż część płynu odparuje, ale nie cały. Doprawiamy solą i pieprzem, bagietkę/dłuższą bułkę (najlepsza będzie z wcześniejszego dnia) kroimy na pół, smarujemy podduszonymi pieczarkami i cebulką, obficie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż bułka i ser się zarumienią. Takie zapiekanki były w latach 80/90. Bez zbędnych dodatków, z dobrej jakości składnikami i były przepyszne. Często robię takie w domu, ale tego smaku nie da się już odtworzyć w 100 %.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Cebulę i pieczarki mielimy w malakserze, powstałą masę dusimy, aż część płynu odparuje, ale nie cały. Doprawiamy solą i pieprzem, bagietkę/dłuższą bułkę (najlepsza będzie z wcześniejszego dnia) kroimy na pół, smarujemy podduszonymi pieczarkami i cebulką, obficie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż bułka i ser się zarumienią. Można podawać z keczupem.