Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zdarzy się nam kupić za dużo bułek można zostawić ją na tartą albo...przygotować pyszną zapiekankę!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, poukładać pokrojone w kromki bułki (jedna warstwa). Jaja wymieszać z przyprawami i śmietaną. Dodać pokrojoną w plasterki wędlinę i startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać bułki, ale tylko połową, ponieważ należy ponownie ułożyć kromki bułek i zalać pozostałą masą.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Kroić spore porcje zapiekanki, żeby się nie rozpadła. Przyozdobić np. świeżym koperkiem. Smacznego!