Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu zapiekanka na spodzie z ciasta francuskiego to doskonały pomysł na smaczny posiłek.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 70
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 70
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i układamy na dwóch blaszkach, zawijając boki do środka /boki powinny być trochę wyższe niż środek/. Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 2-4 min i odsączamy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z bazylią, olejem i 1 łyżką keczupu. Powstałym sos rozsmarowujemy na cieście francuskim. Następnie układamy plastry kiełbasy salami, różyczki blanszowanego brokuła i pokrojone w kostkę papryki.
Żółty ser ścieramy na tarce i posypujemy całą zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Zapiekamy 20-25 min. - do czasu aż boki ciasta zrumienią się. Zapiekankę podajemy na ciepło /chociaż na zimno też jest smaczna/. Możemy podawać z keczupem.