Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące ziemniaczki poprostu rewelacja :)
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Ziemniaki wyszorować szczoteczką, a następnie w łupinkach gotować w osolonej wodzie ok. 10 min. W międzyczasie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Ziemniaki odcedzić, rozgnieść widelcem lub praską na kawałki. Posypać cebulką i boczkiem, porozkładać na nich ząbki czosnku. Całość posypać słodką papryką. Zapiekać 20 min.