Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne i lekkie.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 50
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 50
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Brokuly czyscimy myjem i gotujemy w lekko osolonej wwodzie. Odcedzamy gdy beda miekkie(ale nie rozwalajace sie)w miedzy czsie przygotowujemy sos besciamella..-Do garnka wlewamy mleko dodajemy maslo i make wszystko dokladnie mieszamy tak aby nie bylo grodek na malym ogniu ciagle mieszaja doprowadzamy az sos bedzie gesty doprawiamy sos sola pieprzem i galka muszkatolowa. Ostudzone broculy wkladamy do formy zalewamy sosem pomidorowym dodajemy potarty wedzony ser teraz jest moment aby roztrzepac jajko i polaczyc je razem ze smietana nastepnie wylac wszystko na wczesniej polozony ser na sam koniec dodac sos besciamella mozna jeszcze z gory posypac serew wedlug uznania. BARDZO WAZNE ABY WLAC TROSZKE WODY W KAZDY BOK FORMY OK pol szklanki Smacznego