Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znikały w ostatnią sobotę szybciej niż chipsy i paluszki;) A piwko smakuje z nimi jeszcze lepiej.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Cebulkę smażymy, dodajemy boczek, następnie posiekane pieczarki. Gdy już wszystko jest miękkie, dodajemy przyprawy, potem koncentrat.
Na pokrojone w kwadraty ciasto francuskie nakładamy po kawałku sera żółtego i na to łyżeczka farszu. Formujemy saszki lub pierożki, jak kto woli. Mogą też zostać otwarte lub z zagiętymi lekko narożnikami.
Pieczemy aż ciasto będzie złociste.