Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego z brzoskwiniami, łatwe do zrobienia i szybkie :-)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1028
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1028
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Świeże brzoskwinie przelać wrzątkiem, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i poprzekrawać na połówki, usunąć pestki.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Następnie ułożyć kwadraty w odstępach na wyścielonej papierem do pieczenia blasze i każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. Środek kwadratów posypać odrobiną cukru w kryształkach.
Wgłębienia w połówkach brzoskwiń lekko posypać cynamonem, po czym ułożyć owoce (wypukłą stroną do góry) na kwadratach ciasta.
Piec ok.15 min w temperaturze 220°C. Jeszcze ciepłe ciasteczka posypać (przez sitko) cukrem pudrem.