Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy śledź w galarecie kwaśno-słodkiej, idealne dane na świąteczny stół.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 79
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 140
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 79
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 140
Składniki
Z tuszek usunąć kręgosłupy i pokroić w „kęsy”. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papierowy ręcznik. Cebule pokroić w piórka i usmażyć, również na złoty kolor. Do dwóch litrowych słoików przełożyć śledzie z cebulą.
Przygotować zalewę. Do wody i octu dodać wszystkie przyprawy. Delikatne podgrzać i zostawić ok. 15 minut pod przykrywką. Na koniec rozpuścić w zalewie żelatynę.
Zalać śledzie w słoikach. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce (do 7 dni). Najlepsze po 2-3 dniach.