Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne jajka faszerowane masą jajeczno-serowo-majonezową to pyszna przekąska, która jako pierwsza zniknie ze świątecznego stołu. To dość klasyczna potrawa z powiewem świeżości i lekko orientalną nutą curry. Całość nie tylko pysznie smakuje, ale także wygląda efektownie, elegancko i bardzo wiosennie. Z powodzeniem możesz przygotować te jajka także na zwykłe śniadanie czy nawet na różnego rodzaju imprezy rodzinne.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 985
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Jajka wstaw do garnka z zimną wodą i postaw je na dużym ogniu. Ustaw minutnik na 20 minut. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie do upłynięcia wyznaczonego czasu.
Natychmiast zdejmij jajka z ognia i zanurz je w lodowatej wodzie przez minutę. Następnie delikatnie je rozbij i obierz pod bieżącą, zimną wodą.
Jajka przekrój na połówki i wydrąż z nich delikatnie żółtka.
Żółtka przenieś do miski i rozgnieć je widelcem na jednolitą masę. Ciekawym rozwiązaniem jest przetarcie ich przez metalowe sitko.
Do żółtek dodaj majonez, śmietanę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy. Dobrze wymieszaj widelcem, w razie potrzeby rozbijając grudki.
Masę przenieś do rękawa cukierniczego z dużą końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskaj nadzienie na otwory po żółtkach w jajkach.
Wielkanocne jajka faszerowane podawaj na zimno, udekorowane ulubionym kiełkami lub rzeżuchą.