Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na świąteczne jajeczka,pięknie się prezentują na wielkanocnym stole:)Polecam:)
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Jajka ugotować na twardo,usunąć skorupki i przeciąć jajka na pół.
Usunąć żółtka z jajek i umieścić w miseczce.Odstawić na bok.
Przygotować szklanki lub kubki - taką ilość ile mamy kolorów barwnika.Napełnić szklanki lub kubki zimną wodą,do 2/3 wysokości.
Dodać po 3-4 krople barwnika do każdego kubeczka i po 1 łyżeczce octu,wymieszać.Umieścić białka w kubku i zostawić,aż osiągnie pożądany kolor.Ja umieściłam po 3 białka w każdym kubku.
Usunąć białka z barwnika i delikatnie ułożyć na ręczniku papierowym.
Żółtka rozdrobnić widelcem lub blenderem.Wymieszać lub zmiksować z majonezem.Masę żółtkową,za pomocą szprycy wypełnić białka.
Można użyć dowolną ilość jajek i kolorów barwnika.Z 10 jajek wychodzi 20 sztuk połówek.