Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry to popularne ciasto należące do grupy słodkich naleśników. Często są podawane na śniadanie lub jako deser, ale można je również jeść jako przekąskę lub danie główne z różnymi dodatkami.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. 2. W osobnej misce wymieszaj mleko, jajka, olej i ekstrakt z wanilii. 3. Wlej mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj je łyżką, tak aby składniki się połączyły. Nie musisz mieszać ciasta dokładnie, ponieważ gofry będą delikatniejsze, gdy ciasto będzie lekko grudkowate. 4. Podgrzej gofrownicę i nasmaruj ją delikatnie olejem. 5. Wlej odrobinę ciasta do gofrownicy (ok. 1/3 szklanki) i piecz przez około 3-4 minuty, aż gofry będą złote. 6. Wyjmij gofry z gofrownicy i ułóż na talerzu. 7. Dekoruj gofry ulubionymi owocami i podawaj na ciepło. Smacznego!