Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja - 408 kcal
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 169
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5772
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 169
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5772
Składniki
Masło wyjąć z lodówki na pół godziny przed przyrządzaniem deseru. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Po łyżce dodać pokruszoną chałwę, cały czas ucierając. Wymieszać masę z alkoholem, rodzynkami oraz orzechami. Następnie przełożyć nią wafle, lekko docisnąć, odstawić, by zastygła. Pokroić na prostokąty. Polewę roztopić i zabarwić barwnikami spożywczymi. Lekko ostudzić. Udekorować wafelki, formując z polewy wstążki oraz kokardki. Masą taką można również napełnić rurki waflowe.