Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan pieczony z mozzarellą i pomidorami
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Składniki
Bakłażana naciąć wzdłuż na plastry grubości około pół centymetra (węższej części nie przecinać do końca). Plastry bakłażana natrzeć solą, zostawić na 15-20 minut.
Pomidor i mozzarellę pokroić na plastry, czosnek drobno posiekać. Bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomiędzy plastry bakłażana nakładać pokrojony pomidor, ser i czosnek, posypać solą, pieprzem, oregano i płatkami chili.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażana położyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, piec przez 50-60 minut.