Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tuńczyk - dwie wersje jeden przepis
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Składniki
Marchew ugotować na parze lub w krótkiej wodzie na pół twardo. Można użyć oczywiście świeżej.
Seler pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzećna tarce o grubych oczkach.
Wszystko wymieszać z majonezem tak, żeby się tylko zlepiło; dodać sól i pieprz.
Podawać w dwóch wersjach:jako sałatkę z opiekaną bułeczką (wtedy można dodać więcej majonezu) lub jako przekąskę: nakładać sałatkę na kromki bułki lub bagietki i zapiekać na lekko złoty kolor.