Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Idealna na ciepło lub zimno, posypana kminkiem. Pycha.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1831
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 27
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1831
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Na patelni rozgrzej masło, dodaj szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż do odparowania wody.
Następnie dodaj śmietanę, ser i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zostaw do wystygnięcia. Suszone pomidory pokrój w kostkę lub paski.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty, na każdym z nich połóż łyżkę farszu a na nim kilka suszonych pomidorów, następnie sklej boki tworząc trójkąty. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zrób nacięcie na środku. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piec około 15 minut w temperaturze 200 st. do złotego koloru. Podaj na ciepło lub na zimno. Polecam.