Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z wieprzowiny ? Czemu nie ? Mamy ze śledzia, z łososia, z wołowiny wiadomo klasyka, postanowiłam spróbować z wędzonej wieprzowiny, wybór padł na polędwiczkę.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Składniki
Polędwiczkę delikatnie obieramy ze skórki, mielimy w maszynce, dodajemy pieprz, sól i dokładnie wyrabiamy aby mięsko nabrało kleistości, można dodać łyżeczkę oliwy. Cebulę, ogórki i grzybki siekamy jak najdrobniej, mieszamy z koperkiem. Mięsko dzielimy na porcje dowolnej wielkości, robimy kulki a po środku wgłębienia na żółtka. Układamy na półmisku w pewnej odległości od siebie, teraz wkładamy delikatnie żółtka, każdą porcję obkładamy posiekaną mieszanką, wierzch posypujemy pieprzem.