Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na kolacje lub przyjęcie ze znajomymi. Łapcie przepis ️
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 28
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 235
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1686
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 28
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 235
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1686
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 120
Składniki
Mąki przesypujemy do miski i mieszamy z przyprawami.
Dodajemy stopniowo wodę cały czas wyrabiając ciasto. Gdy już będzie elastyczne, zawijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na godzinę.
Następnie dzielimy na mniejsze kuleczki ok 10 i każde z osobna wałkujemy przez folie spożywcza lub woreczek. Wycinamy kółka- takich rozmiarów jak chcemy, aby były równe.
Gotowe placki wkładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na suchej patelni z dwóch stron. placki szybko się rumienia, wiec trzeba uważać.
Placki podajemy z farszem lub guacamole.