Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzowna czesc kazdego bufetu, nie tylko sylwestrowego i nie tylko dla milosników hiszpanskiej kuchni. Hiszpanie wiedza jak robic smaczne przekaski. Doskonale tapas z chorizo, surowa szynka, kozim serem suszonymi pomidorami i oliwkami.
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 335
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 335
Składniki
Podpiec bagietke na chrupiaco i pokroic. Wszystkie kromki posmarowac kozim serkiem smietankowym (ok. polowa z 4 lyzek). Kielbase podsmazyc na patelni bez tluszczu i pokroic na mniejsze kawalki. Oczyscic grzyby i dodac do tluszczu w którym sie smazyla kielbasa. Doprawic grzyby pieprzem i sola. Przekroic na pól mala papryczkei i smazyc przez 1-2 minuty. Pokroic pomidory w paski i rozlozyc na bagietkach.
Kilka kromek udekorowac kielbasa, szynka i papryka, inne grzybami, kielbasa i oliwkami. Dodac liscie bazylii.
Posmarowac plasterki szynki lyzka koziego sera i zwinac w rulonik. Podawac z oliwka i pomidorem.