Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na szybkie do przygotowania kieszonki z ciasta francuskiego, kiełbasy Sokołów, cebulki i mozzarelli, które można zabrać ze sobą do pracy. Pyszne i sycące są świetna alternatywą dla tradycyjnych kanapek.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 22
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 22
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na mniej więcej 8 równych prostokątów. Kiełbasę kroimy na średniej grubości plastry. Podobnie kroimy mozarellę a cebulę na grubsze pióra. Na każdym z prostokątów ciasta francuskiego układamy naprzemiennie plaster kiełbasy, mozarelli oraz cebulę. Rogi ciasta francuskiego zgniatamy razem formując łódkę/kieszonkę. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w piekarniku około 12-15 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystudzeniu posypujemy koperkiem i pakujemy do śniadaniówek.