Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowaliscie pyszny rosolek i nie za bardzo wiecie co zrobic z miesem?? Polecam pyszna galaretke na bazie kurczaka z rosolu.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 126
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 262
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2455
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 421
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 126
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 262
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2455
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 421
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Składniki
do nieduzego naczynia dajemy obrane, pokrojone mieso z kurczaka, pokrojone warzywa z rosolu, dodatkowo pol malej puszki groszku zielonego i na wierzch jajka na twardo, przekrojone na pol. Do 500 ml rosolku dodajemy po pol lyzeczki chili, pieprzu i kurkumy, troche Maggi, a nastepnie przygotowujemy galaretke. Dodajemy zelatyne wieprzowa w proszku i przygotowujemy wg opisu na opakowaniu. Ja daje zawsze nieco wiecej zelatyny anizeli w opisie. Po wystygnieciu wstawiamy do lodowki i gotowe. Smacznego.