Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada ze szpinaku zachwyca wyglądem i smakiem, a przy tym jest naprawdę niezwykle prosta w wykonaniu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 115
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 212
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 115
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 212
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Na patelni dusimy na maśle szpinak. Gdy woda już prawie odparuje wciskamy do niego czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i smażymy jeszcze kilka minut, aż woda całkowicie odparuje. Następnie odstawiamy go do wystygnięcia. Gdy jest chłodny dodajemy żółtka, a białka ubijamy na sztywną pianę. Przekładamy ją do miski ze szpinakiem i delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę (o wymiarach około 20x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 15 min. w 200st. Ser mieszamy z jogurtem i koperkiem, doprawiamy chrzanem, solą i pieprzem. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy plastry szynki tak, aby pokryły całość. Placek zwijamy jak roladę, a następnie owijamy ściśle w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.