Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponuję dzisiaj szparagi w panierce.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 768
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1101
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 728
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 768
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1101
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 728
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Blaszkę lekko spryskałem olejem. W dużej misce wymieszałem starty parmezan i bułkę tartą, doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem.
Szparagi umyłem, oczyściłem z włókien, odciąłem końcówki. Obtoczyłem je w mące, następnie zanurzyłem w rozbełtanym jajku oraz w panierce. Tak przygotowane szparagi ułożyłem w jednej warstwie na blaszce. Wstawiłem do piekarnika i zapiekałem przez około 12 minut, do zezłocenia.