Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek to doskonały przepis na pyszną, chrupiącą przekąskę. Szaszłyki można zrobić w piekarniku z opcją grillowania lub na grillu. Łagodnie przyprawiony boczek zasmakuje każdemu.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85664
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 444
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85664
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Boczek pokroić na długie, grubsze plastry. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem z cytryną oraz przyprawami w ilości według uznania. Boczek włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Następnie plastry boczku ponabijać na szaszłyki tworząc fale. Przygotowane szaszłyki piec na grillu lub na blaszce w piekarniku nagrzanym do 180st. do momentu aż się zarumienią. Przygotowane szaszłyki podajemy z musztardą lub przygotowanym ulubionym sosem.