Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne szaszłyki drobiowe w marynacie jogurtowej. Kruche kawałki kurczaka o delikatnym smaku. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, miska, widelec, patyczki do szaszłyków,
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Filet z kurczaka umyć , osuszyć następnie pokroić w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z chilli, tymiankiem, ziołami prowansalskimi oraz sokiem z cytryny i sokiem z połówki granatu. Doprawić solą , pieprzem ziołowym i wymieszać. Pokrojonego kurczaka włożyć do przygotowanej marynaty tak by mięso było całe pokryte i odłożyć na 2 godzinki w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso nabijać na patyczki do szaszłyków i ułożyć na grillu grillować około 20 - 30 minut. często obracając. Gotowe szaszłyki podawać z ulubionym sosem np. u mnie lubią z sosem czosnkowym.