Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2042
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 177
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2042
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7236
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 177
Składniki
Obrałam ogórka i go wydrążyłam W między czasie ugotowałam ryż, wychodzi idealny: Ryż na każde 25 dag ryżu, 350ml wody. W skrócie- ale sprawdzone: ryż opłukałam cztery razy, aż woda będzie klarowna, odcedziłam i poczekałam pół godziny. Ryż z wodą zagotowałam na średnim ogniu i jak się zagotuję podkręciłam gaz na minutę i potem znowu średni ogień przez 6 minut, potem jeszcze 10 minut na minimalnym gazie. Po wyłączeniu zostawiłam ryż na kolejne 10 minut. Nie można podnosić pokrywki. Zaprawa do ryżu już jest łatwa, wymieszałam składniki i przelałam do ryżu. Na 25 ryżu to będzie 50ml octu ryżowego, łyżka cukru i łyżeczka soli.
Ryż włożyłam w plastry ogórka i dopchnęłam palcem rybę. U siebie zrobiłam z wędzonym łososiem.
Smacznego :)