Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe sushi z wędzonym łososiem ,surimi i warzywami.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1042
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1042
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Składniki
Ugotowany ryż ( instrukcja na opakowaniu) wymieszać z solą i octem ryżowym,wystudzić. Łososia,surinami i inne dodatki warzywne pokroić w cienkie paski.Listek nori rozwijamy stroną błyszczącą do dołu,rozkładamy na niego cienką warstwę ryżową na którą wykładamy warstwę pozostałych dodatków.Zwijaamy delikatnie całość w rulon i wkładamy do lodowki na 1-2 godziny.Po tym czasie, bardzo ostrym nożem kroimy rulon na kawałki które dodatkowo przyozdabiamy warzywami i łososiem.Podajemy z wasabi i sosem sojowym.