Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 331
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 285
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 331
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 285
Składniki
Mięso pokroić w paski, cebulę w piórka, ogórki w paski, pieczarki w plasterki. Smażyć partiami: mięso (wyłożyć), posypać solą i pieprzem, a potem cebulę, pieczarki i pod koniec posypać mąką i curry. Dołożyć mięso. Smażyć przez chwilę i podlać rosołem. Gdy zmięknie dołożyć ogórki i zagęścić śmietaną z musztardą. Dodać odrobinę cukru i pietruszkę. Podawać z ryżem lub białym pieczywem.
bon appétit!