Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Pokroiłam kalafiora- z główki można wykroić najwyżej dwa ładne plastry- ze środka. Do przepisu zainspirowała mnie Docherro: https://smaker.pl/przepis-brokul-w-jajku-z-patelni-grillowej,170361,docherro.html Warzywa z patelni grillowej są wyjątkowo smaczne.
Kalafiora oprószyłam curry- można też użyć przyprawy do kurczaka. Miałam zielone curry wiec dodałam jeszcze trochę czerwonej papryki w proszku, jeszcze dodałam chili, bo moje curry jest mało ostre i sól. Kalafiora skropiłam olejem i roztarłam go z przyprawami. Patelnię grillową posmarowałam olejem i usmażyłam je do zeszklenia, tak aby dodatkowo powstały przysmażone paski.