Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kawałki boczku z cebulą, możemy podać jako ciepłą przekąskę z pieczywem lub jako danie z ziemniakami i surówką.
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 75
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 45
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 38
Ciasto na pizzę bez drożdży to świetna propozycja dla osób, które nie lubią c...
Odsłon: 668
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 75
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 45
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 38
Ciasto na pizzę bez drożdży to świetna propozycja dla osób, które nie lubią c...
Odsłon: 668
Składniki
Wymyty, osuszony boczek kroimy w większe kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, i smażymy na patelni z odrobiną smalcu wieprzowego na rumiany kolor ze wszystkich stron boczku.
Gdy kawałki boczku będą rumiane dodajemy pokrojone w pół plastry cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone kawałki boczku z cebulą podajemy z pieczywem lub można podać również z ziemniakami i surówką. Smacznego!!!