Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1635
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 83
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1635
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 83
Składniki
Kabzcki umyć, osuszyć, pociąć wzdłuż na cienkie plastry, osolić i położyć na ociekaczu.
Zmieszać mąkę z wodą i jajkiem. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany.
W głębokiej patelni rozgrzać olej.
Plastry kabaczka całkowicie zanurzać w cieście i wrzucać na patelnię. Opiec obie strony.
Podawać gorące. Dobrze samkują z ostrym sosem pomidorowym.