Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krążki cebulowe są szybką, prostą i sycącą przekąską, która świetnie sprawdzi się na imprezach, jako dodatek do hamburgerów, a także do podjadania podczas oglądania telewizji. Przepis jest bardzo prosty, przygotowuje się go ze składników, które prawie każdy ma w swojej kuchni.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Obieramy cebulę i kroimy w plasterki o grubości około 5-8 mm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Każdy krążek obtaczamy w mące i obtoczone odkładamy na bok.
Do pozostałej mieszanki mąki pszennej dodajemy jajko i mleko. Mieszamy, do powstania dość gęstego ciasta. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście i panierujemy w drobnej bułce tartej. Smażymy w gorącym tłuszczu ok. 160-170°C przez minutę, aż się zrumienią, przewracamy i smażymy z drugiej strony.
Podajemy na ciepło do obiadu czy na kolację z ulubionymi sosami n.p.: sosem czosnkowym. Sprawdzają się znakomicie na imprezach czy spotkaniach rodzinnych.