Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowy i pożywny. Idealny na śniadanie, drugie śniadanie lub przekąskę
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
W blenderze umieszczamy ser, jogurt, przyprawę piernikową i miód i miksujemy na gładką masę. Dodajemy nasiona chia i delikatnie mieszamy tak, aby nasionka pozostały w całości.
W niewielkiej ilości wrzątku (ok. 70-100 ml) rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy do masy i mieszamy. Przelewamy do pucharków i zostawiamy w lodówce do stężenia.
Mango i gruszkę obieramy, kroimy na cząstki, dodajemy syrop z agawy i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładziutki mus. Nakładamy na serniczki, przyozdabiamy listkami mięty i …. mamy gotowy pyszny zdrowy deser lub turbopowerśniadanie. Smacznego