Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i pyszne ciasto dla wielbicieli dyni. A Ci którzy nie są do niej przekonani zmienią zdanie ;)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 139
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 126
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 139
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 126
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Ubijamy jajka z cukrem, a następnie dolewamy powoli olej. Mieszamy i przesiewamy suche składniki.
Ścieramy na dużych oczkach cukinię. Ja jej nie obieram.
Dodajemy suche składniki do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Wsypujemy startą cukinię oraz pokrojoną w kostkę dynię i mieszamy.
Można dodać gałki muszkatołowej, imbiru bądź cynamonu do smaku.
Do piekarnika na 40-50 min w temperaturze 180stopni. Ja korzystam z foremki " keksówki " 12x26cm