Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna mikroelementów i witamin tęczowa sałatka jest idealna na lekką przekąskę lud deser.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 365
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 365
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Składniki
W małym rondelku wymieszaj sok z cytryną, wodę i miód. Powoli podgrzewaj syrop, aż miód się rozpuści, po czym zdejmij go z ognia i odstaw, by ostygł.
Pokrój truskawki na pół i włóż je do dużej miski razem z borówkami.
Jeśli masz świeżego ananasa, odkrój skórkę, usuń twardy środek i pokrój miąższ na niewielkie kawałki. Jeśli używasz ananasa z puszki, dobrze go odsącz. Pokrój melona na niewielkie kawałki, włóż go do miski razem z ananasem, dodaj cząstki mandarynki ( po wyjęciu pestek) i połówki winogrona.
Polej owoce większością ostudzonego syropu. Przykryj miskę folią kuchenną i schładzaj w lodówce 1-2 godzin. Potem nałóż sałatkę do salaterek, skrop pozostałym syropem i udekoruj gałązkom mięty.