Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak szybko zabrać ze sobą prostą domową przekąskę a jednocześnie pożywne drugie śniadanie? - a tak:)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7153
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 59
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7153
Polecam.
Odsłon: 1666
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Płatki owsiane zalewam wrzątkiem i .. zapominam na chwilę (robię makijaż czy coś tam:) - daje im namięknąć jakieś 5 minut. Wsypuję do słoika mrożoną aronię (najzdrowszy z owoców i rośnie w Polsce) - mrożę latem sama, ale zdrowe też są inne czarne owoce dostępne w gotowych mrożonkach (polecam je kiedy znajomi pytają a skąd wziąć akurat aronię?). Na owoce wlewam łyżkę miodu gryczanego. Zalewam wszystko jogurtem. Zasypuję zgniecionymi w dłoniach orzechami. Gotowe! Zakręcam słoik i lecę ... do roboty :))