Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbędne składniki: 1 kg świeżych węgorzy, sól, sok z cytryn, 100 ml białego wina wytrawnego, 10 ml oliwek, 2 łyżki miodu, kilka kropel sosu worcester, 8 małych listków laurowych, 12 małych listków szałwii, sól
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Oczyścić skórę węgorza od zewnątrz, nacierając ja solą. Rybę dokładnie oczyścić od wewnątrz i pokroić w 4 cm kawałki. Wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem ziół , wolno ogrzewać , cały czas mieszając, tak aby powstał jednolity sos, Polać nim rybę i marynować ją przez 3-4 godz. Podczas marynowania węgorza co jakiś czas go mieszając. Rozgrzać grill. Węgorza należy osączyć. Na cztery igły do szaszłyków nadziewać na zmianę liście szałwii, rybę, i liście laurowe. Grilować powoli z każdej strony przez około 4-6 minut. Przed podaniem oprószyć solą.
Słodko -pikantne szaszłyki z węgorza należy podawać z sałatka ziemniaczaną z kawałkami z jabłek i sosem majonezowym.