Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu, bardzo dobra przekąska na imprezę i nie tylko :-)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Składniki
Ciasto rozwinąc, posmarować sosem pomidorowym
Na całości ciasta ułożyć szynkę
Na szynkę wyłożyć ser
Ciasto zwijać ciasno w roladę od dłuższego boku. Wstawić do zamrażarki na ok. 30 min (schłodzenie ułatwi krojenie rolady).
Po schłodzeniu roladę kroić ostrym nozem na grubośc ok. 2 cm. Ślimaki z ciasta układac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 190 stopni ok. 35 min. Smacznego :-)