Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie nieco ekscentryczne ale skoro ja je lubię to amatorzy śledzi polubią na pewno:-))
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Wymoczone wcześniej śledzie kroimy na kawałki. Na oleju należy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i namoczone wcześniej rodzynki następnie dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.Chwilkę przesmażyć Układamy warstwę śledzi, oprószamy delikatnie pieprzem i wykładamy część rodzynek w przecierze. Znowu warstwa śledzi,pieprz i rodzynki. Ja nakładam jeszcze ciepłe i wtedy śledziki kruszeją szybciej. Możecie to też ostudzić tyle że wtedy muszą poleżeć chociaż dzień w lodówce. Można też lekko skropić octem śledzie i dopiero położyć warstwę z rodzynkami.To wszystko kwestia naszego smaku.