Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich ulubionych sposobów na śledzie...
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Matjasy wymoczyć w zimnej wodzie do uzyskania odpowiedniego stopnia słoności. Odcedzić, dokładnie osuszyć, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę. Następnie wyfiletować je ostrym nożem, zachowując cały wyciekający sok.
Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, olejem i skórką cytrynową.
W misce połączyć matjasy, cebulę, natkę pietruszki i miąższ z cytryny. Wlać cytrynową marynatę, wymieszać. Całość przełożyć do słoika, wstawić do lodówki na 2 dni.