Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z cebulą i marchewką. To bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 800
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 700
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1691
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 593
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 800
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 700
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1691
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 593
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w pióra i sparzyć wrzątkiem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przyprawy zmiażdżyć w moździerzu. W rondelku zagotować wodę z przyprawami i cukrem. Dodać ocet, marchewkę oraz cebulę. Całość chwilę gotować, a następnie wystudzić. Następnie w misce połączyć śledzie i marynatę. Całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.