Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałem odtworzyć sos jaki jest w śledziach w sosie śmietanowym, dostępnych w sklepach. Myślę, że mi się udało:)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Płaty moczyć w wodzie 2 godziny. Po godzinie zmienić wodę na świeżą. Proporcje do sosu: na 2 łyżki śmietany dodać 2 łyżki majonezu, łyżkę octu oraz łyżeczkę cukru. Wszystko wymieszać. Zrobić tyle sosu by przykryło całe danie. Śledzie pokroić na kawałki lub włożyć w całości do jakiegoś naczynia z przykryciem. Układać warstwami wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Do warstwy cebuli można opcjonalnie dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jabłka. Całość zalać sosem. Odstawić naczynie do lodówki na dzień lub dwa, tak by wszystko się przegryzło. Smak zalewy, moim zdaniem oddaje to co można kupić w sklepach:)