Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.Te zrobiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Bardzo polecam ten przepis smakoszom śledzi.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 68
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 68
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19572
Składniki
Wymoczone śledzie( 2-3 godz.) pokroić na części.Dwie cebule pokroić w piórka dodać do śledzi.Skropić octem lub sokiem z cytryny 3-4 łyżeczki.Dać do lodówki na 4 godz. Osobno utrzeć na grubych oczkach marchew,jabłko,a cebulę pokroić w cieńkie piórka. Doprawić do smaku cukrem,octem lub sokiem z cytryny ,wymieszać i odstawić na 1 godz. Gdy śledzie już przeszły smakami ,wyjąć bez cebulki w której się zaprawiały i dać do miski. Dodać marchew z jabłkiem i cebulką,wlać śmietanę zamieszać i można zajadać.
Smacznego życzę!