Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne śledzie w smacznym sosie śmietankowym. Śledzie nadające się na różne okazje nie tylko na święta.
miska, nóż, salaterka,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Jeśli mamy śledzie za bardzo słone wymoczyć je w mleku lub w wodzie przez około 30 - 60 minut. w zależności jak słone są śledzie. Następnie osączyć na sitku , pokroić na 1,5 - 2 cm kawałki, skropić octem i oprószyć białym pieprzem , ułożyć w salaterce i odstawić. Cebulę, ogórki , paprykę czerwoną konserwową pokroić w drobną kosteczkę, jabłka obrać usunąć gniazda nasienne zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem dokładnie wymieszać ze śmietaną połączoną z majonezem doprawić do smaku cukrem i cytryną lub octem , a w razie konieczności solą. Całość wyłożyć na śledzie, włożyć do lodówki na 2 -3 godziny. Udekorować koperkiem.