Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczne śledziki , które będą ozdobą i pyszną przekąską na świątecznym stole. Taką przekąskę można również przygotować ze śledzi marynowanych.
salaterka, nóż, miska,
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 745
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 745
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Śledzie matiasy moczymy około 30 minut, po czym kroimy na kawałki . Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy, a jabłko po obraniu i wydrążeniu gniazda nasiennego kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy jogurt i majonez oraz doprawiamy cukrem i pieprzem świeżo mielonym. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Połowę pokrojonych śledzi przekładamy do salaterki, przykrywamy połową sosu , nakładamy pozostałe śledzie i przykrywamy pozostałym sosem. Podajemy udekorowane natką pietruszki.
Przygotowane składniki.
Przygotowanie śledzi