Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne śledzie z pomidorowym nadzieniem zanurzone w oleju rzepakowym.
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 261
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1377
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 261
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1377
Składniki
Koncentrat, musztardę i chili w płatkach razem mieszamy. Mieszanką smarujemy płaty śledziowe, zwijamy w rulony, spinamy wykałaczką. Układamy ciasno w słoiku, posypujemy przyprawami (ziele, liść, pieprz kolorowy). Zalewamy olejem rzepakowym, olej powinien poryć śledzie. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni. Przed podaniem śledzie można posypać ulubioną zieleniną np. szczypiorkiem lub pietruszką. Śledzie można przechowywać do 2 tygodni lodówce.