Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym. W tym roku zrobiłam je pierwszy raz i wyszły całkiem dobre.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 276
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 276
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Śledzie namoczyć w mleku na godzinę, następnie opłukać i osuszyć. Pokroić na małe kawałki.
Obrane jabłka pokroić na plasterki i chwilę smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać majeranek, otartą skórkę i sok z cytryny . Wymieszać i przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i papryką ostrą.Można dodać również natkę pietruszki.Dusić pod przykryciem kilka minut.
Na koniec dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.
Śledzie ułożyć na półmisku i obłożyć sosem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Ja wymieszałam śledzie w sosie , zamknęłam w słoiku i czekają na Wigilię. SMACZNEGO!