Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podstawie przepisu z książki "Kuchnia kresowa",lubię takie smaki słodko-słono -kwaśne.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
śledzie krótko wymoczyć,odcisnąć z nadmiaru wody
cukier puder wymieszać z cynamonem,gożdzikami,imbirem,liśćmi laurowymi i zielem angielskim
śledzie przełożyć przyprawami i odstawić najlepiej na noc
cebulę zeszklić na oleju,dodać koncentrat,doprawić solą,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny,dodać rodzynki i wystudzić
farsz rozłożyć na filetach,zwinąć w rolmopsy,ułożyć w salaterce,skropic olejem,przykryć folią i odstawić na dwa-trzy dni
w oryginalnym przepisie nie ma rodzynek